Constructie

Case de lemn

Casele pe structură din lemn pot fi folosite cu destinatia locuit sau case de vacanta. Lemnul este un material de constructie folosit din cele mai vechi timpuri, constructiile pe structura de lemn fiind dealtfel foarte populare in USA, Australia si Japonia. Pe vechiul continent, Europa, Tarile Scandinave, Franta, Germania, UK si, de data recenta, Romania.

CE ESTE CASA PE STRUCTURA DE LEMN?

Diferenta dintre o casa pe structura de lemn si una obisnuita este legata de structura de rezistenta a acesteia. O locuința din lemn bine proiectată și bine executată este la fel de durabilă ca și casa pe structură din beton, zidărie sau structura metalică si in plus este ecologica.

Din pacate, in Romania, o casa pe structura de lemn este similara cu o constructie provizorie, o casa de vacanta. Si, daca discutam de casele realizate de dulgheri, manual, la fata locului, intr-adevar, aceasta perceptie este corecta.

Unde este diferenta?

In primul rând in tehnologia folosita. Noi realizam proiectarea unei case pe structura din lemn cu ajutorul unor programe specializate in calculul structural al lemnului, programe care tin cont si de normativele de rezistenta in constructii.

Constructie Case de lemn

Casele de lemn realizate cu ajutorul programelor dedicate sunt foarte bine calculate din punct de vedere al rezistentei in timp iar elasticitatea lemnului folosit in structura asigura o rezistenta la cutremure sensibil crescuta fata de casele clasice din beton sau caramida.

E o mare diferenta intre casele din lemn executate la fața locului, de cate o echipa de dulgheri, direct in santier și casele pe structură din lemn inginerești, executate industrializat în fabrică! Daca va documentati de la profesioniști, cu siguranta veti ajunge la aceiasi concluzie.

Doriti mai multe detalii?


+4073 270 5481

contact@caseaplus.ro

Oașului nr. 363, Cluj-Napoca, Romania

1

Proiectare case pe structura de lemn


Proiectarea este cea mai importantă etapă in realizarea casei mult visate si, din aceasta cauza, care trebuie tratată cu foarte multă atenție la detalii

Calculul și proiectarea structurii din lemn, se realizează conform normelor EUROCOD 5 și a standardelor naționale, având integrate încărcarile de vânt, zăpadă, seism, permanente, utile, etc.

Greutățile specifice și reacțiunile structurii din lemn sunt calculate automat în PAMIR (software specializat in constuctii case) cu mare precizie, în conformitate cu altitudinea solului.

Acelasi soft ne permite sa realizam si proiectarea structurală a șarpantelor și structurilor din lemn care intra in compozitia casei.

proiectare case de lemn

Clientul are posibilitatea vizualizării proiectul în 2D și 3D, cunoscând toate costurile încă din faza de proiectare.

In situatia in care aveti deja un proiect realizat de un arhitect, se parcurg etapele urmatoare:

Luam legatura cu arhitectul pentru proiectul dumneavoastra in format electronic.

Analizam daca proiectul este compatibil cu execuția unei case pe structură din lemn.

Daca nu aveti un proiect, sau este in lucru, va recomandam sa ne puneti in legatura cu arhitectul dumneavoastra. Nu toate proiectele de arhitectură se pot executa pe structură din lemn. Pentru a proiecta case pe structura din lemn arhitectul trebuie să se consulte cu specialistii nostri în proiectare case pe structuri din lemn.

In situatia in care proiectul este compatibil cu realizarea structurii din lemn

Proiectantul structurist analizează proiectul împreună cu arhitectul și cu beneficiarul înainte de a se lansa în producție

Planurile de arhitectură se importă în programele de proiectare specializate în calcul structural, structuristul începe lucrul;

Se trimite proiectul în variantă 3D, atât beneficiarului, cât și arhitectului pentru aprobare.

După aprobare, se trimit planurile de producție în fabrică;

Numai dupa ce se parcurg etapele de mai sus, casa pe structură din lemn se lansează în producție

PROIECTARE CASE PE STRUCTURA DE LEMN

Proiectarea structurală se realizează cu softul PAMIR, un program specializat, de ultimă generație pentru calcul și proiectare a șarpantelor și structurilor din lemn.

Beneficiile folosirii unui program de proiectare 3D pentru case de lemn?

Proiectare controlată

Toate elementele structurale sunt calculate conform EUROCOD 5 si Anexelor Naționale

Listă cantități de materiale exactă (fara costuri ascunse)

Construcție cu rezistenta sporită – nu vibrează!

proiectare case de lemn
proiectare case de lemn
proiectare case de lemn
proiectare case de lemn

2

Debitarea lemnului


Dupa parcurgerea etapei de proiectare, se trece la procesul de productie. Elementele structurale pentru case pe structura din lemn se debitează conform proiectului detaliat si a planurilor de execuție in functie de dimensiuni, cote, secțiuni, unghiuri de tăiere, etc.

In cadrul procesului de fabricare industrializata a caselor pe structura de lemn folosim două moduri de debitare:

Cu circulare de mare precizie CNC (tăiere automată fără erori)

Cu circulare manuale profesionale de precizie, utilizatorul trebuie să fie profesionist, pentru a nu greși unghiurile și dimensiunile de tăiere.

constructii case pe structura de lemn - debitarea lemnului

Prin utilizarea programului PAMIR impreuna cu utilajele de taiere industriale se obține o precizie înaltă de tăiere (zero abateri), astfel nu se livrează material suplimentar, totul este foarte bine calculat și numărat, în acest mod sunt eliminate pierderile de material lemnos.

3

Realizarea sarpantelor si a peretilor


Pentru ca fiecare milimetru conteaza, pereții casei pe structură din lemn trebuie să fie realizați în fabrică, pe mese speciale pentru fabricarea pereților.

Aceste mese de lucru sunt prevazute cu sisteme de strângere a tălpilor pereților din lemn, care se folosesc după ce s-au pus montanții din lemn. În acest mod, peretele stă în presiune pe masă și se realizează o fixare perfectă, micile imperfecțiuni ale lemnului (curburi generate prin uscare) fiind anihilate de sistemul de strângere hidraulic, pneumatic sau mecanic.

Dupa ce peretele a fost bine fixat cu sistemul de strangere, se bat cuiele sau șuruburile între tălpi și montanți

Fabricarea sarpantelor se executa complet industrial cu ajutorul preselor hidraulice, care fac posibila presarea placilor multicui ca element de imbinare a lemnului pentru grinzile cu zabrele la sarpantele industrializate si la peretii caselor din lemn in sistem framing

Fabricarea planseelor din lemn se executa din grinzi de lemn cu zabrele Posi Strut (zabrele metalice) in sistem Posi Joist si Posi Floor cu deschidere de pana la 7 m fara reazem intermediar si fara risc de vibratii.

realizare sarpanta lemn
realizare sarpanta lemn

Cu ajutorul programului de proiectare structurala care controleaza masinile cu comanda numerica CNC, in procesul de productie, este optimizat materialul folosit la producerea structurii si peretilor, este eliminata eroarea umana si pierderile de lemn.

Îmbinarea elementelor din lemn care alcătuiesc grinda cu zăbrele industrializată se realizează cu ajutorul conectorilor multicui, fabricati din otel pre-galvanizat.

Pentru a avea o imbinare uniforma pe tot elementul produs, placile multicui se leaga cu structura de lemn prin presare.

Toate elementele casei cu structura de lemn sunt pregătite în fabrică sub formă de grinzi cu zăbrele sau căpriori tăiați la dimensiune.

4

Montaj case de lemn


Toate elementele componente ale casei pe structura de lemn sunt special gandite si proiectate pentru a fi usor transportate, manipulate si montate. In ceea ce priveste costurile de transport, acestea nu influenteaza foarte mult pretul constructiei.

Controlul calității constructiei este asigurat inca din fabrică.

Nu se livrează material suplimentar, totul este foarte bine calculat și numărat, în acest mod sunt eliminate pierderile de material lemnos.

In functie de amplasarea locuintei, avem posibilitatea de a monta constructia integral, folosind macaraua din dotare, sau manual.

Proiectarea elementelor constructiei se face si tinand cont de modul de montaj, in cazul montajului manual proiectantii nostri descompun elementele prefabricate ale constructiei din lemn in repere, pentru a fi usor de transportat si montat.

Constructie Case de lemn
Constructie Case de lemn

5

Eficienta energetica


Eficiența energetică a caselor este un subiect căruia i se dă o importanță majoră în țările europene, iar problema reducerii consumului de combustibil din locuințe este tratată cu foarte mare seriozitate. Casele noi se construiesc pornind de la ideea unor costuri energetice ulterioare cât mai mici, chiar spre zero, folosindu-se pentru construcție cele mai performante materiale de izolare, soluții ingenioase de îmbinare pentru eliminarea punților termice sau ferestre cu trei straturi de sticlă.

Casele de lemn sunt case cu o eficiență energetică ridicată, iar acest lucru duce la mai puține costuri de întreținere, respectiv incalzire sau racire.

eficienta energetica a caselor pe structura de lemn

1 Betonytp 8 mm

2 Profil metalic UD/CV 100 mm

3 Membrană Rivega OSB Wall

4 Placă OSB 15mm

5 Vată bazaltică 100 mm

6 Placă OSB 15mm

7 Membrană Rivega OSB Wall

8 Placă de gips-carton

Structura acoperisului

Structura acoperișului

Structura de baza

structura de baza

Avantajele caselor pe structura de lemn


TEHNOLOGIA FACE DIFERENTA

Cele mai mari avantaje in realizarea unei structuri din lemn in acest fel sunt:

Costul fix al produsului finit (nu exista costuri ascunse)

Timpul de montaj mic (nu stati cu santierul deschis luni de zile cum se intampla in cazul caselor clasice). In plus, casa se poate monta si in conditii meteorologice nefavorabile

Faptul ca nu exista pierderi de material si optimizarea procesului de productie au ca rezultat un produs economic.

Iar in ceea ce priveste rezistenta casei pe structura de lemn, tehnologia face diferenta

Constructie Case de lemn

Tot procesul de execuție este realizat de către o echipă specializată, care verifică toate detaliile legate de calitatea fundației înainte de a începe asamblarea elementelor conform indicatorilor din planul de execuție pentru a asigura stabilitatea lucrării.

Aveti nevoie de ajutor?